2012

Gott nytt år, och hoppas att alla får ett bra 2012!

Nytt schabrak+lindor

Idag ska jag prova mitt nya schabrak+lindor. Jag köpte dom på Hööks för mina julklappspengar. Det kommer bild...
Igår red jag ut och mamma gick med. Han var väldigt pigg med det gick ändå ganska bra.
Mamma ska fota imorgon, så det blir lite nya bilder.

ARG!

2. Identifiering av ickesponsortillverkare

På tävlingsområdet och under prisutdelningar får namn eller logotyper som identifierar tillverkaren av icke-sponsrade kläder, utrustning och/eller fordon endast förekomma en gång per klädesplagg, utrustning och/eller fordon och endast på en area
som inte överstiger:

2.1 Kläder och utrustning
3 cm² (1 cm hög och 3 cm bred) för kläder och utrustning med undantag för selar
under körning.
Taget ur TR.
Denna regeln är sjuk onödig! Nu kan jag inte tävla med mina benskydd, min kavaj eller min hopphjälm. Ida kan inte tävla i några av sina hjälmar, flera av sina schabrak, några av sina benskydd eller sin tävlingskjorta.
Har precis skickat iväg ett argt mejl till ridsportförbundet :@
2. Identifiering av ickesponsortillverkare
På tävlingsområdet och under prisutdelningar får namn eller logotyper som identifierar tillverkaren av icke-sponsrade kläder, utrustning och/eller fordon endast förekomma en gång per klädesplagg, utrustning och/eller fordon och endast på en area
som inte överstiger:
2.1 Kläder och utrustning
3 cm² (1 cm hög och 3 cm bred) för kläder och utrustning med undantag för selar
under körnin

God Jul!

God Jul!

Tränar dressyrprogram

Sitter just nu och försöker lära mig LA:1 programet. Jag ska ju debutera i LA i slutet på januari. Så jag tänkte att det kanske är bäst att man kan programet, innan man tävlar. Det är ju faktiskt snart bara en månad kvar, så det är inte så lång tid kvar. Tur att vi nu varje tränig för Lisa tränar på olika moment som finns med i LA programen.

GLAD!

Det gick så jäkla bra på dressyrträningen för Lisa idag! Vi fortsatte jobba på galoppen, och han gick så fint. Han är verkligen stadig, till och med i den förvända. Vi gjorde lite skänkelvikningar i galopp och det gick faktiskt rätt bra för att vara första gången xd
Travökningarna var som att sväva på moln... Han längde sig så bra...och jag kan inte beskriva det mycket bättre ;)

Ny header :)

Ny header :) Vad tycks?

Solen skiner och fåglarna kvittra!

Träningen för Lisa idag gick jättebra. Först red jag ju fram och böjde igenom honom ordentligt. Sen red vi lite skänkelvikningar, och dom gick jättebra idag. Han tappade inte framåtbjudningen och han tappade inte bakbenen. Vi jobbade också rätt mycket med galoppen idag. Jag red mycket förvändgalopp, först red jag bara förvändgalopp på fyrkanten, men sen kunde jag rida både på stora mittvolten och serpentiner. Det kändes verkligen bra, för att jag kunde   behålla formen samtidigt som jag red förvänd galopp. Vi tränade också på galoppbyten. "Höger galopp-trav-vänster galopp-trav- höger galopp". I slutet var det knappt någon trav alls utan nästan ett riktigt galoppbyte :)
Jag är riktigt taggad till att börja tävla LA i februari.

Ingen ridning...igen :(

Idag blev det ingen ridning p.g.a vädret...igen :( Får försöka övertala mamma om att bygga ett ridhus ;) Nä, vart faktiskt väldigt sugen på ett riktigt jobbigt dressyrpass, bortsett från vädret då. Det blev till lite mys i boxen istället :)
Imorgon ska Ida iväg och tävla, och efter det ska mamma iväg, så det blir inte till att åka till skogen som jag hade hoppats :( Men det är iallafall träning för Lisa på söndag, så det är bra.
Bilden är inte från idag.

Tävling

Det här är filmen från när jag tävlade på Staffanstorp RF i höstas. Jag fick 69,3%. Jag har ju inte lagt upp någon film från när jag har ridit, så jag tyckte det kunde vara kul :)

Snö :)

Igår longerade jag i paddocken. Specce var jätteduktig och gick framåt när jag smackade och bromsade när jag "ptroo"(stavnig?). Och mitt i alltihopa så började det snöa :) Jag blev överlycklig. Det ska helt klart vara snö till jul, och nu är det faktiskt december. Fast det behöver ju inte vara riktigt lika mycket som förra året(!). Typ 1 meter snö i paddocken...

Sjuk :(

Har legat sängliggande hela dagen idag, så det blev ingen ridning. Men jag var tillräckligt pigg för att gå ut och pyssla lite med honom. Sitter nu och funderar på om jag ska longera imorgon innan jag ska iväg och kolla på en konsert min lillebror är med i.
Oh, vill verkligen tävla nu! I junuari ska jag ju debutera i LA:1an och längtar verkligen dit. Nu hårdtränar jag ju på alla momenten, särskillt skänkelvikningarna eftersom Specce har lite svårt för det. Därimot den förvända galoppen har han jättelätt för.

Träningsvärk ;)

Träningen för Lisa gick jättebra, trots att jag red hela passet i gummistövlar och utan stigbyglar. Snacka om att jag kommer ha träningsvärk imorrn ;) Angående gummistövlarna så har jag "mosat" min stortå och kan inte få ner foten i några ridstövlar :(
Tillbaks till träningen, jag skrittade och travade fram själv sen kom Lisa och då började vi mjukgöra honom ordentligt. Vi tränade rätt mycket på skänkelviknigar. Specce har väldigt lätt för att tappa framåtbjudningen när man rider skänkelvining. Då fick jag en övning där man rider snett igenom, en bit in på diagonalen rider man ökad trav, sedan börjar man rida skänkelvikning, då får man mycket bättre framåtbjudning genom skänkelvikningen.
Vi tränade också förvänd galopp och lite övergångar.

Hårdträning idag :)

Yes!! Idag kommer Lisa, så vi ska hårdträna. Idag är det första gången jag och Ida ska prova en ny taktik för träningen. Först, innan Lisa kommer, värmer jag upp. Sen rider jag själv i 45 min för Lisa. Medans jag rider värmer Ida upp, så att när jag klar, kan Ida direkt börja rida sina 45 min. Detta är för att vi ska få rida med Lisas uppmärksamhet bara på oss själva.

RSS 2.0